Brynta rädisor

Detta är inte mitt påhitt eller recept på något sätt. Jag följer New York Times matkanal på Instagram. Så mycket inspiration och generös delning av både enkla och mer avancerade recept. Kanalen postade en bild häromdagen som jag föll pladask för och så gjorde jag en enklare version av rätten och hade den som tillbehör till en kycklingrätt. I NYT’s version har man rädisorna på en surdegstoast tillsammans med vitlök och ansjovis. Även om jag älskar ansjovis så kände jag inte att det rullade med min kycklingrätt. Så jag gjorde följande…

Ingredienser

n1 knippe rädisor
Olivolja att steka i
Gräslök
Salt & Peppar
Några droppar citron

Gör såhär:

  1. Klyfta rädisorna.
  2. Värm en stekpanna och häll i ganska rikligt med olivolja och häll ner rädisorna i stekpannan. Ha plattan på medelvärme.
  3. Låt rädisorna ligga still i 3 minuter och sen vänder du på dem och steker dem i 3 minuter till.
  4. Häll av dem i en bunke och salta, peppra och klipp över gräslök. Blanda.
  5. Precis innan servering lägger du upp dem på ett fint fat och sen droppar du över några droppar citron. Citron är mitt trollspö i köket – det finns inte många rätter som inte lyfter av just citron. Men citronjuice ska hållas färsk och inte koka med. För då försvinner friskheten.
  6. Servera till en fisk-, kött-, vegetarisk- eller kycklingrätt som ett lite pepprigt grönsakstillbehör.

2 kommentarer Lägg till

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.