Ett gott tillbehör till sommarens grillning

Smörig spetskål

När mamma grillar på sommaren gör hon denna rätt och serverar som tillbehör. Blir supergott tillsammans med färskpotatis. Man kan använda spetskål eller sommarkål. Undvik den vanliga kålen som är vit och använd istället den färska och fräscha kålen som är mer åt det gröna hållet. Smöret som används till kålen gifter sig fint med små färskpotatisar och grillat.

Ingredienser till smörig spetskål

g300 g skivad spetskål el. sommarkål
25 g smör
2 msk vatten
Salt

Gör såhär:

Detta är så enkelt att vi inte behöver en lång lista på en massa moment. Skiva spetskålen i tunna strimlor och lägg den i en kastrull. Häll på vatten, lägg på smörskivan och salta. Såhär kan den stå och vänta tills potatis och allt på grillen är färdig. Sen fräser du kålen tills smöret är smält och så att den sjunkit något i kastrullen. Smaka av och salta om så behövs. Häll över den på ett fat och servera till din grillmiddag. Svårare än så är det inte.

Här tillsammans med en kycklingrätt.

3 kommentarer Lägg till

  1. Catrin Nilsmark skriver:

    så jäkla gott & enkelt. Gjorde kålen som ”det varma” till en sallad. t o m mannen va jätte-nöjd;)

    1. Linas matresa skriver:

      Vad kul! Gjorde du en sallad och hade kålen som en topping? Typ, istället för protein? Låter ju gott.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.