Smör med persilja, citron och vitlök

on

Persilja, citron och vitlök är en av världens bästa smakkombinationer om du frågar mig. Blanda ner allt det goda i smör och du har ett gott smör som du kan lyfta ditt grillade kött med. Vanligtvis har vi citron på fisk och skaldjur men citronjuice på nygrillat kött är en riktig vinnare. Här kommer ett enkelt tips och recept på smör som man kan ha på sin köttbit. Om du serverar detta smöret så behöver du ingen sås. Det räcker gott med kött, färskpotatis och en god sallad.

Smör med persilja, citron och vitlök

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • Persilja, en hel kruka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten citron
  • salt
persilja, citron och vitlök
Blanda alla ingredienser med det rumsvarma smöret

Med en väldigt liten ansträngning har du snart en väldigt god smakförstärkare redo

klipp ner en hel kruka persilja i det rumsvarma smöret. Sen river du ner zest från en liten citron och pressar i saften från halva citronen. Riv ner vitlöken med ett zest- eller rivjärn och salta. Blanda ihop allt till ett gott smör som du sen rullar in i plastfolie så att det blir en liten korv. Frys in smöret, för att sen ta fram och skiva det ca en halvtimme innan servering.

persiljesmör
Skivat smör med persilja, citron och vitlök.

Andra goda tips till sommarens grillning finner du här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.