Halloumiburgare med sötpotatisröra

I tisdags på internationella burgardagen gjorde jag halloumiburgare och jag hade sån himla fart i köket. Allt bara funkade och allt blev så himla bra. Jag följer en tjej som heter Josefin Krüger på Instagram. Varje vecka gör hon och tipsar om en ny röra. Denna vecka var det en sötpotatis- och limehummus. Man både hör på namnet och ser på inlägget på instagram att det är en vinnande röra.

Sötpotatis- och limehummus på din burgare

Receptet finns smidigt nog om du bläddrar i Josefins Instagram-inlägg ovan. Eftersom jag i regel har svårt att följa recept från punkt till pricka så gjorde jag en del justeringar. Dels har Zienas kitchen lärt mig att mixa tahini och smaksättning först innan man tillför resten. I detta fall lime, olivolja och paprikakrydda. Då blir tahinin len, tjock och krämig. Funkar faktiskt! En annan grej jag justerade på var att jag pressade ner hela limen och att jag i slutet också pressade i lite extra lime. Jag tyckte också att min röra blev lite stabbig, så jag hade i några droppar vatten innan jag till slut hade i salt och peppar. Något som Josefin gör i sina röror som hon har vitlök i, är att hon rostar vitlöken i ugnen. Så att den blir mindre frän och mer söt. Det tycker jag är bland det allra bästa faktiskt.

Sötpotatishummus till halloumiburgare
Sötpotatis- och limeröra

Fluffiga hamburgerbröd

Med inspiration från matlagningskursen jag gick på förra veckan i Amsterdam har jag fått fram ett recept på perfekta hamburgerbröd. Kursen som fick mig att gå från att hata bakning till att älska det på en vecka. Du kommer bli amazed över hur perfekta burgare detta bröd ger. Du finner receptet här.

hamburgerbröd till halloumiburgare
Sex stycken härliga hamburgerbröd

Gör min halloumiburgare såhär

Ingredienser till 6 goda burgare

  • 1 sats med hamburgerbröd
  • 12 st halloumiskivor, det ska självklart bli dubbelburgare
  • 1 knippe rädisor
  • 2 st selleristjälkar, om man inte gillar selleri kan man byta ut det mot något annat krispigt.
  • ca 12 st Machésalladknippen
  • 1/2 citron
  • Salt och peppar
  • 1 sats av den gudomliga sötpotatis- och limeröran

Topping till halloumiburgare

Det är enkelt! Det är bara att skiva rädisor och selleri tunt och lägga det tillsammans med machésalladen i en skål. Droppa över citronen, salta och peppra. Stek halloumin i lite olivolja det sista du gör innan montering. Det är ganska mycket halloumi om du ska göra 6 st halloumiburgare, så stek i omgångar och förvara halloumiskivorna i ugnen på ca 100 grader så att de håller sig mjuka. Sen är det bara att montera burgarna. Använd en slickepott och lägg sötpotatisröran på locket. På brödbotten lägger du 2 skivor halloumi och så en näve av grönsakerna. Klart!

Tips!

Annat som är vegetariskt och gott på min blogg är bland annat min smöriga spetskål och mina brynta rädisor.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.