Pastasås med Salsiccia och tomat

Lycka är när man får slänga i sig en pasta med en god tomat:ig eller gräddkrämig pastasås! Det tycker åtminstone jag. Därför vill jag idag dela ett recept på en rätt som hela familjen gillar och denna gång testar jag att dela instruktionerna i form av en film istället för med en lång text.

Denna pastasås är min go to!

Det har varit lite sisådär med updates på sistone. Jag har ju faktiskt ett jobb att sköta😉 och när jag är stressad tappar jag alltid en del av min kreativitet. Det ger mig lite ångest, för jag lär mig aldrig att kreativiteten kommer att komma tillbaka. Anyhow! När kreativitetstorkan slår in som hårdast brukar jag köra safe, eller jag blir så illa tvungen. Då letar jag i mitt go-to-arkiv. En av mina safe cards är pastasås med Salsiccia och tomat. Så här kommer receptet på det och en liten instruktionsvideo. Hoppas du gillar filmen OCH pastasåsen! Min sambo säger i alla fall att filmen är världsklass, men han gillar ju mig lite mer än de flesta.

Ingredienser till pastasås med salsiccia

Pastasåsen räcker till två normala vuxna och en växande tonåring.

  • 1 pkt Salsiccia som är rå. Det brukar vara mellan 300-500 g i ett sådant paket. Plocka bort skinnet och skär innehåller i mindre bitar. Exempel på rå salsiccia och exempel på kokt salsiccia.
  • 1,5 dl torrt vitt vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • 1 knippe färsk oregano
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • Riven parmesan, ca en näve
  • Flytande honung
  • Salt & Peppar

Kolla på filmen för att få reda på hur du får till pastasåsen

Hoppas att du får mycket hjälp med din pastasås genom att kika på min video.

Tips!

Om du vill elda på pastasåsen lite kan du tillsätta lite chiliflakes eller spansk peppar samtidigt som du tillsätter vitlöken. Sugen på mer pasta med tomatsås? Testa att göra mina frikadeller som är ett recept som är skapat efter inspiration från just detta recept.

Pastasås med salsiccia och tomat
Servera pastasåsen med valfri pastasort.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.