Biffsallad med sting och crunch

Denna biffsallad är enkel att göra och baseras egentligen på de grönsaker du har i kylen, grillad biff och risnudlar. För det kanske händer att du tröttnar på färskpotatis någon gång i sommar. Till detta recept helgrillade jag en oxfilé så att den fick en fin yta och sen körde jag klart den i ugnen på 125 grader till en innertemperatur på 58 grader. Efter det lindade jag in den i folie medan jag satte samman allt gott till salladen. Det här blir en fräsch sallad att äta en het sommarkväll och hettan i salladen bestämmer du över själv. Personligen älskar jag mat med sting.

Biffsallad till 4 personer

Ta de grönsaker du har i kylen och som du är sugen på och som du tycker passar i en sallad. Annars använder du exakt det jag gjorde:

  • 500 g biff of any kind
  • 240 g risnudlar
  • 2 st morötter, tunt skurna
  • 3 St pak choi
  • 2 röda knipplökar
  • 1 näve rostad lök eller hackade jordnötter

Dressing

  • 2 tsk Sambal Oelek
  • 2 msk japansk soja/ljus soja
  • ½ dl Ponzu Citron, Kikkoman eller 1/2 dl ponzu och pressad citron och zest
  • 2 jalapeños
Ingredienser till biffsallad
Tricket är att förbereda allt till biffsalladen så att man bara kan sätta ihop allt sen innan servering.

Såhär gör du min sallad

Börja med att förbereda köttet. Sätt på grillen, torka av och salta det. That’s it. Grilla köttet så att det får en fin yta och kör förslagsvis klart det i ugnen. Sen förbereder du nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Därefter gör du klart biffsalladen enligt anvisningarna i min video. Men kort och gott är det så att du skivar alla grönsaker och blandar ihop dressingen så att den får stå och dra en stund. Fräs grönsakerna och de förkokta risnudlarna. Skiva köttet tunt och montera ihop allt i en fin skål. Avsluta med att strö rostad lök eller hackade jordnötter över din sallad.

Tips på mer grönt till grillat

Testa mina brynta rädisor eller min smöriga spetskål. Båda recepten funkar finfint till grillat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.